Härkonsumerat av härproducerat

Fru Gul växte upp i en familj där maten hade en central roll. Surdegsbrödet och surkålen tillhörde vardagen och gör så än idag. Matarvet från öst och mellanöstern sitter djupt rotat och har tillsammans med det skånska kommit att utvecklas till vårt ”bonnakök”.

I bonnakafét serveras det endast himmabagat/lagat av råvaror från gården. Alltså det vi själva odlar, äggen från våra höns, honungen från våra bin och sist men absolut inte minst allt det underbara ätbara ”ogräset”. De få ingredienser som inte kommer från gården ska i största möjliga mån vara närproducerade, giftfritt odlade och i säsong, som till exempel den ekologiska smakrika rapsoljan som kommer från Österlen som vi använder i nästan all mat istället för olivolja.

Från jord till bord har vi endast ett par minuter och här avnjuter man maten i dess naturliga miljö vilket även det är en viktig del av en smakupplevelse.

Maten som till exempel våra ”bonnamackor”, ”bonnatallrikar”, soppor, bakverk och annat varierar efter skörd men allt på tallriken är alltid vegetariskt.

Under vinterhalvåret fermenterar vi även vår grönsaker och underhåller surdegen så det är färdigt till vår och sommar med nybakat surdegsbröd från Kölleröd var dag.

Kaffet maler vi varje dag av ekologiska, rättvisemärkta bönor från Sandby Kafferosteri som rostas ett stenkast bort (med lång arm). Fancy diverse kaffedrycker i fräcka muggar får man inte här. Vi har bryggkaffe i emaljmugg.
All annan dryck kommer från gården och närområdet.

Vi försöker göra så litet avtryck på miljön som möjligt på vårt lilla ställe. De få matrester som lämnas på tallriken går till hönorna och som kompost vilket blir jordförbättrare till nästa omgång grödor.

Här sitter man så länge man känner för det och det är väldigt barnvänligt. Har man inga  egna ungar så ta med några ni hittar på vägen.

Vi öppnar gärna upp utanför ordinarie öppettider i den mån vi har möjlighet för bokade sällskap så som möhippor, kickoff eller liknande så kontakta oss på tel 070-4604904 alternativt haj@butikgul.se.

Välkommen ut till ett vårt tempo där tiden stannat. #slowservice

14064130_1149725858432529_2567339118735596235_n

Vi tar kort, cash + begagnade traktordelar.
Frågor på detta? Ring 070-4604904

Kölleröd 7374 är den exakta adressen till Kastanjegården.
Hörby ligger vid E22. Från Hörby tar man sjöbovägen [13] mot Sjöbo/Ystad.
Vik av till vänster mot Kivik/Önneköp vid Korsholm som är cirka 6 kilometer utanför Hörby. Följ vägen och efter Östra Sallerup kommer Pärup och sen metropolen Kölleröd.

55°48’10.4″N 13°47’42.8″E

SparaSpara

SparaSpara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: